Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Dr Kelder en Co live vanaf Terschelling en drie duels in de Eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Dr Kelder en Co live vanaf Terschelling en drie duels in de Eredivisie

Dr. Kelder en Co maakt vandaag een speciale, dubbele uitzending vanaf het Springtij Forum op Terschelling. Dr Kelder zoekt met een bijzondere reeks gasten naar de ratio en redelijkheid in al het activistische groene geraas. Daarnaast hoor je vandaag op NPO Radio 1 ook verslag van drie Eredivisiewedstrijden.

Rede en ratio na een klimaathysterische week

De zeespiegel stijgt, temperaturen en klimaatgemoederen lopen op. Dr Kelder en Co is, van 13.00 uur tot 15.00 uur, tijdens deze speciale uitzending op Terschelling. Hier komen 's lands duurzame kopstukken energieneutrale en uitstootvrije toekomstbeelden schetsen op het Springtij Forum 2019.

Kan het tij worden gekeerd? Tegen de stroom valt niet meer in te zwemmen, wel doet dr Kelder een poging het activistisch groen geraas van het klimaatdebat te verrijken met ratio en redelijkheid.

Eredivisie op zaterdag

De stand in de Eredivisie is door de midweekse inhaalwedstrijden weer gelijkgetrokken. Koploper Ajax neemt het op tegen FC Groningen die beiden een midweeks duel speelden. De Groningers verloren met 3-1 van PSV, terwijl Ajax in de Johan Cruijff Arena met 5-0 won van Fortuna Sittard.

Verder nemen de Limburgers nemen het vandaag op tegen promovendus Sparta en spelen VVV Venlo en Sc Heerenveen een duel in de middenmoot van de Eredivisie. Het is nog vroeg in het seizoen, maar beide clubs kunnen aansluiting zoeken bij de subtop.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

18.30 uur VVV Venlo - Sc Heerenveen | Verslag: Richard van der Made
19.45 uur Ajax - FC Groningen | Verslag: Frank Wielaard
20.45 uur Fortuna Sittard - Sparta | Verslag: Jan Vincent van Zuiden

En verder...

  • Is Anna Woltz om 11.00 uur te gast in De Taalstaat om te vertellen over haar Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden.
  • Word je gedurende de dag op de hoogte gehouden van de wegwedstrijd tijdens het WK Wielrennen voor vrouwen.
Ster advertentie
Ster advertentie