Binnenland

Twee broers in Tilburg opgepakt voor dodelijke aanrijding

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee broers in Tilburg opgepakt voor dodelijke aanrijding

[NOS] De politie heeft twee mannen opgepakt voor de aanrijding in het centrum van Tilburg, waarbij gisteravond twee mensen om het leven kwamen. De auto reed na de aanrijding door en werd leeg teruggevonden. De eigenaar van de auto en zijn broer zijn vannacht opgepakt. Die laatste was mogelijk de bestuurder.

Eerst werd de 20-jarige eigenaar van de auto aangehouden. Volgens de politie zei hij dat hij niet gereden had. "We hebben toen de druk wat opgevoerd bij de familie om erachter te komen wie er wel gereden heeft", zei een politiewoordvoerder in het NOS Radio 1 Journaal. "Binnen een half uur kwam zijn oudere broer van 23 zich melden bij het bureau, met het verhaal dat hij de bestuurder was."

{quoteaudiofragment audio="248314" author="Politiewoordvoerder Erik Passchier" caption="'We hebben de druk wat opgevoerd op de familie'" }

Er zijn veel technische sporen gevonden bij het onderzoek. De politie gaat daar vandaag mee verder, onder andere om te kijken of het verhaal van de broers klopt. De twee verdachten zitten allebei vast en worden vandaag verhoord. Dan wordt mogelijk ook meer duidelijk over de toedracht.

Kenteken hardop geroepen

De politie had al vrij snel na de aanrijding een gedeelte van het kenteken. Iemand had vlak na de aanrijding het kenteken hardop geroepen op straat, en enkele andere omstanders hadden dat onthouden. De auto werd verderop op een parkeerplaats leeg teruggevonden, waarna de politie met het hele kenteken de eigenaar kon achterhalen.

Bij het ongeluk kwamen een man van 62 en een vrouw van 59 uit Rijen om het leven. Ze wilden de Bredaseweg oversteken toen ze door de auto werden aangereden. De slachtoffers vlogen door de klap van de aanrijding door de lucht. Een van hen kwam terecht in een achterruit van een geparkeerde auto, de ander belandde op straat. De man en vrouw overleden ter plekke.

Ster advertentie
Ster advertentie