Naar homepage
Binnenland

Onbegrip over verzoek Weski om namen advocaten Nabil B. te openbaren: 'Je zet ze voor het vuurpeloton'
WNL

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Onbegrip over verzoek Weski om namen advocaten Nabil B. te openbaren: 'Je zet ze voor het vuurpeloton'

Inez Weski, de advocaat van drugscrimineel Ridouan Taghi, maakt bezwaar tegen het besluit om de identiteit van de twee nieuwe advocaten van kroongetuige Nabil B. geheim te houden. Misdaadjournalist van De Telegraaf Mick van Wely heeft geen goed woord over voor die opvatting van Weski, zo zegt hij in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

De rechter-commissaris heeft ermee ingestemd dat de twee advocaten anoniem blijven vanwege veiligheidsredenen, na de moord op advocaat Derk Wiersum. Laatstgenoemde was de vorige advocaat van Nabil B. en werd geliquideerd. “Er zijn nu met pijn en moeite advocaten gevonden die anoniem bereid zijn om kroongetuigen bij te staan”, zegt Van Wely.

“En dan gaat ze vervolgens vragen of hun identiteit wordt prijsgegeven. Ik vind dat echt absurd.” Van Wely vreest voor de veiligheid van de nieuwe advocaten als hun identiteit bekend wordt. “Je zet ze gewoon rechtstreeks voor een vuurpeloton.”

Niet loyaal

De misdaadjournalist vindt het ook niet loyaal van Weski tegenover haar collega’s. “Je ziet ook flink wat ophef, andere advocaten begrijpen hier helemaal niets van”, zegt Van Wely. Weski zei eerder te willen kunnen controleren of de kroongetuige uit eigen wetenschap verklaringen aflegt, of dat hij mogelijk ruggespraak heeft gehouden met zijn advocaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie