Binnenland
NOS

'Niemand vraagt wie Anne Faber eigenlijk was'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Niemand vraagt wie Anne Faber eigenlijk was'

Anne Faber ging driekwart jaar geleden een rondje fietsen en kwam niet meer terug. Haar vermissing bracht half Nederland op de been, haar dood veroorzaakte ophef en verontwaardiging. Maar sinds de aanhouding van Michael P., lijkt alle aandacht naar hem uit te gaan. "Niemand stelt de vraag wie Anne Faber nou eigenlijk was", zegt rechtbankverslaggever Saskia Belleman in NOS Met het Oog op Morgen.

De familie van Anne is vanochtend in Utrecht oog in oog komen te staan met Michael P. Daar is het proces tegen de 28-jarige P. gestart. Hij wordt verdacht van onder meer vrijheidsberoving, verkrachting en doodslag,

Belleman doet voor De Telegraaf verslag van het proces en sprak ter voorbereiding uitvoerig met de vrienden, broer en ouders van Anne. "Dat zijn soms hele emotionele en ontroerende gesprekken", vertelt Belleman. "Ze hadden heel erg de behoefte om duidelijk te maken wie Anne nou eigenlijk was."

Sinds Michael P. in beeld is gekomen, gaat het volgens de familie van Anne alleen nog maar over wie hij is. "Haar familie mist de vraag aan wiens leven P. nou precies een einde heeft gemaakt."

Creatief

Uit de gesprekken die Belleman voerde, komt een beeld van een bruisende en creatieve jonge vrouw naar voren. "Ze had een uitgebreide kennissenkring, stak veel energie in het onderhouden van vriendschappen en had veel impact op de levens van mensen om haar heen. Daar is heel abrupt een einde aangekomen."

Vandaag worden de feiten behandeld waarvan Michael P. wordt verdacht. Ook komen zijn persoonlijke omstandigheden aan bod. Morgen tijdens de tweede procesdag krijgen de nabestaanden van Anne Faber het woord, komt het Openbaar Ministerie met een strafeis en volgt het pleidooi van de verdediging. Het proces is te volgen in een liveblog van NOS.

Ster advertentie
Ster advertentie