Binnenland
NOS

Leger des Heils start campagne voor daklozen tijdens coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leger des Heils start campagne voor daklozen tijdens coronacrisis

Vanaf vandaag start het Leger des Heils met een nieuwe campagne om aandacht te vragen voor daklozen tijdens de coronacrisis. Waar het overheidsadvies luidt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is dit voor deze groep niet mogelijk. De daklozenopvang van het Leger des Heils is nu vaak vol en de doorstroom is er nihil.

De organisatie wil extra opvangplekken creëren in hotels en vakantieparken. Ook wil de instelling veldbedden plaatsen in lege sporthallen. In Rotterdam is deze week een quarantaineafdeling voor daklozen geopend.

Met portretten van daklozen op sociale media hoopt het Leger des Heils het gebrek aan ruimte onder de aandacht te brengen. Kwetsbare mensen met een vaak zwakke gezondheid moeten momenteel noodgedwongen in één ruimte worden ondergebracht.

Nieuwe campagne Leger des Heils

Ook buiten de coronacrisis helpt het Leger des Heils daklozen, maar het werk is de laatste tijd intensiever. Er wordt actiever gezocht naar waar mensen zich buiten bevinden, zoals in portieken of bosjes. Ook rijdt de soep-bus iedere dag in plaats van eens per week. En de ruimte tussen bedden op de nachtopvang wordt vergroot naar 1,5 meter. Daardoor ontstaat wel een beddentekort.

Het Leger des Heils meldt dat er op dit moment tien mensen in quarantaine zijn vanwege het coronavirus, maar dat zij verwachten dat dit aantal zal oplopen. Of, en wanneer, iemand met quarantaine moet wordt besloten in samenspraak met de GGD.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie