Binnenland
NOS

Basisscholen vanaf vandaag weer gedeeltelijk open

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Basisscholen vanaf vandaag weer gedeeltelijk open

Na acht weken thuisonderwijs gaan de basisscholen weer gedeeltelijk open. Per dag mag maximaal de helft van de leerlingen op school aanwezig zijn.

Een klein deel van de scholen kiest voor halve dagen lesgeven. De kinderen hoeven in de klas onderling geen anderhalve meter afstand te bewaren, maar moeten wel zoveel mogelijk op afstand blijven van de leerkrachten.

Minister van Onderwijs Arie Slob vertelt in het NOS Radio 1 Journaal dat hij opgelucht is, maar de komende tijd de situatie goed in de gaten blijft houden.

Op de dagen dat de kinderen naar school gaan, zijn ze ook weer welkom op de buitenschoolse opvang. De dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en de gastouderopvang voor kinderen tot 12 jaar gaan weer regulier open. Ook het speciaal (basis)onderwijs draait weer op honderd procent.

Niet alle kinderen gaan weer naar school. Volgens de schoolleiders houdt een klein deel van de ouders hun kind thuis omdat ze bijvoorbeeld zelf een broze gezondheid hebben of geen vertrouwen hebben in het RIVM. Ook bij sommige leraren die wel weer voor de klas staan, bestaan nog zorgen. Docent Mos Temming heeft daarom besloten om thuis te blijven.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie