Binnenland

KHN blij met oproep openen terrassen: 'Kan nog veel meer op veilige manier'

WNL
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. KHN blij met oproep openen terrassen: 'Kan nog veel meer op veilige manier'

De burgemeesters van de vier grote steden roepen op om de terrassen weer te openen. Het zou de ruimte geven om op een verantwoorde manier naar buiten te kunnen. Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, Robèr Willemsen, is daar blij mee, maar zegt ook dat er nog veel meer mogelijk is op een veilige manier.

KHN blij met oproep openen terrassen: ‘Kan nog veel meer op veilige manier’

"Dit past geheel in wat wij al maanden roepen", zegt Willemsen tegen Omroep WNL. "We kunnen veilig open en willen onderdeel zijn van de oplossing." De terrassen openen zou daarin een goede eerste stap zijn.

Het plan om te openen ligt al heel lang klaar, zegt Willemsen. "Het aantal besmettingen in de buitenruimte is sowieso te verwaarlozen. In onze routekaart hebben we duidelijk zichtbaar gemaakt welke fases welke aanpak verdienen."

'Burgemeesters moeten hier goed over nadenken'

Die routekaart biedt volgens de KHN-voorzitter ook mogelijkheden voor horecaondernemers die geen terras hebben. "In fase één geven wij al aan dat er binnen zaken al heel veilig kunnen. Wat mij betreft moeten de burgemeesters daar goed over nadenken. Een groot deel van de bedrijven heeft niks aan het openen van terrassen. We kunnen op een veilige manier veel meer dan nu wordt voorgesteld."

Ster advertentie
Ster advertentie