Binnenland
NOS

Ongeluk A2 Nieuwegein: dode bij zware aanrijding

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ongeluk A2 Nieuwegein: dode bij zware aanrijding

Bij een groot ongeval op de A2 ter hoogte van Nieuwegein zijn gisteravond rond 23.00 uur meerdere auto's met elkaar in botsing gekomen. Bij de aanrijding is een vrouw overleden, meldt de politie.

De snelweg is afgesloten in de richting van Amsterdam. De ANWB verwacht dat de weg na de ochtendspits wordt vrijgegeven. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Dat zegt Martin de Wit van politie Midden-Nederland in het NOS Radio 1 Journaal.

Er wordt gezocht naar inzittenden van een betrokken voertuig. Die zouden de benen hebben genomen na het ongeluk. Daarop werd een politiehelikopter ingezet.

Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Utrecht. Bij de aanrijding zouden tenminste zeven auto's betrokken zijn. In een van de auto's werden meerdere jerrycans met een onbekende vloeistof aangetroffen. Mogelijk zou het om explosief materiaal gaan. Daarom werden er extra maatregelen genomen. Na onderzoek zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.

De weg is urenlang in beide richtingen dicht geweest.

ongeluk a2

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie