Binnenland

Code Rood: NS, Schiphol en ANWB maken schade op

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Code Rood: NS, Schiphol en ANWB maken schade op

[NOS] De grootste problemen in het verkeer als gevolg van de sneeuw lijken voorbij. De meeste snelwegen zijn inmiddels weer goed te berijden en ook veel gestrande treinreizigers konden gisteravond op de valreep naar huis.

De spoorwegen zegden toe eventueel extra treinen te laten rijden om grotere groepen gestrande reizigers alsnog thuis te brengen. Vanochtend geldt er weer een normale dienstregeling, al houdt de NS wel een slag om de arm, vertelt woordvoerder Hessel Koster in hetRadio 1 Journaal.

NS probeert dienstregeling weer op te starten

Wegen sneeuwvrij, veldbedden op Schiphol

Ook op de wegen is de situatie flink verbeterd, maar het blijft uitkijken. Rijkswaterstaat wijst erop dat er nog winterse buien kunnen komen. Daardoor kan het op sommige plekken toch nog glad zijn. Komende nacht zal "met man en macht" worden gewerkt om alle wegen vrij te maken, zegt een woordvoerder. Met 1500 kilometer werd het filerecord aller tijden verbroken.

Op luchthaven Schiphol zijn zo'n 1300 veldbedden neergezet om gestrande reizigers op te vangen. Deze ochtend wordt zoals gepland opgestart, maar reizigers moeten wel rekening houden met de naweeën van het winterweer. Hier en daar kunnen er nog vertragingen optreden.

Ster advertentie
Ster advertentie