Binnenland
NOS

Nieuwe generatie fysiotherapeuten valt uit na enkele jaren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe generatie fysiotherapeuten valt uit na enkele jaren

Veel beginnende fysiotherapeuten houden er na een paar jaar alweer mee op. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS en cijfers van het pensioenfonds voor deze beroepsgroep. Het leidt tot een tekort aan fysiotherapeuten.

Beginnende fysiotherapeuten stoppen eerder

Ze stoppen vooral omdat ze het salaris te laag vinden. "Ik vind de secundaire arbeidsvoorwaarden gewoon niet goed. Ik denk dat we veel meer doen voor de zorg dan dat nu bekend is. Ik denk dat er vooral iets mist in de financiering, maar ook in de waardering daarvan", zegt fysiotherapeut Robin Mets.

Het is moeilijk om een goede cao te financieren voor de fysiotherapeuten, omdat deze zorg steeds minder wordt vergoed via zorgverzekeringen. Volgens Guido van Woerkom van het Genootschap voor Fysiotherapie is er een enorm groot verschil tussen datgene wat er normatief betaald zou moeten worden aan een kostendekkend tarief door de zorgverzekeraars en wat er feitelijk in de praktijk betaald wordt.

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie