Binnenland
NOS

Podcast De Dag: Laatste witte neushoornmannetje ter wereld dood

foto: EPA/NOSfoto: EPA/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Laatste witte neushoornmannetje ter wereld dood

In Kenia is het laatst nog levende noordelijke witte neushoornmannetje gestorven. Sudan, die zijn laatste jaren onder strikte bewaking in Ol Pejeta, een privénatuurgebied verbleef, werd 45 jaar.

Met zijn dood is het einde van het bestaan van de diersoort in zicht. "Het is heel onwerkelijk en ook triest", reageert Floor van der Meulen in De Dag. Zij maakt een documentaire over het uitsterven van de witte neushoorn.

De gezondheid van de neushoorn ging de laatste tijd hard achteruit. Eind vorig jaar kampte hij met een zware infectie aan zijn achterbeen, terwijl begin deze maand een nog diepere infectie werd ontdekt. "Op een gegeven moment kon hij niet meer opstaan en hebben ze besloten dat zijn lijden ondraaglijk was en hebben ze hem een spuitje gegeven. Hij was ook al zeer oud voor een neushoornmannetje."

Nu Sudan niet meer leeft, zijn er nog maar twee noordelijke witte neushoorns over: de vrouwtjes Najin en Fatu, die ook in Ol Pejeta verblijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder in De Dag:

Rotterdam is hét lokale strijdtoneel voor veel landelijke kwesties. Daarom zijn veel ogen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen morgen gericht op de stad. In De Dag neemt emeritus hoogleraar politicologie Rinus van Schendelen ons aan de hand mee door de Rotterdamse politiek. Waar moeten we morgen op letten? En in hoeverre is Rotterdam exemplarisch voor de rest van Nederland?

55.000 vrachtwagens vol. Dat is wat we jaarlijks aan groenten, fruit en brood weggooien. Voedselverspilling blijft een groot probleem. Daarom aandacht voor een taskforce die verspilling terug moet dringen.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie