Binnenland

22 doden en 59 gewonden bij explosie bij concertzaal Manchester

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 22 doden en 59 gewonden bij explosie bij concertzaal Manchester

[NOS] Bij een explosie in Manchester in Groot-Brittannië zijn gisteravond zeker 22 doden en 59 gewonden gevallen. De explosie vond plaats in de Manchester Arena, waar de Amerikaanse popster Ariana Grande een concert gaf. De politie gaat uit van een terroristische aanslag.

Er was één harde klap in de buurt van de kaartloketten, zegt correspondent Suse van Kleef. "Die was niet in de concertzaal zelf maar net erbuiten in de openbare ruimte. Op het moment van de ontploffing was het concert bijna afgelopen. De zaal was dus nog vol."

Op sociale media zijn filmpjes te zien van de paniek na de explosie. "Chaos, gegil en mensen die naar buiten proberen te rennen. Het kan ook goed zijn dat daarbij nog mensen gewond zijn geraakt", zegt Van Kleef.

'Op het moment van de ontploffing was het concert bijna afgelopen'

Bij het concert van de popster waren veel kinderen en tieners aanwezig. Het is waarschijnlijk dat onder de slachtoffers ook kinderen zijn. "Grande trekt een jong publiek. Er zaten 18.000 mensen in de zaal en daar zaten veel tieners en twintigers tussen, met en zonder ouders. In de hal stonden al veel mensen om hun kinderen op te halen."

In de chaos na de explosie raakten veel ouders en kinderen elkaar kwijt. De politie heeft een noodnummer geopend zodat ze elkaar terug kunnen vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie