Binnenland
NOS

Woekeren met concerttickets aan banden gelegd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Woekeren met concerttickets aan banden gelegd

Het doorverkopen van kaarten voor concerten en wedstrijden tegen woekerprijzen moet worden verboden. Doorverkopen mag, maar als de nieuwe wet er komt niet voor meer dan 120% van de oorspronkelijke prijs. Vanmiddag bespreekt de Eerste Kamer een wetsvoorstel daarvoor. De Tweede Kamer stemde in 2010 al in met dit voorstel.

Eén van de initiatiefnemers van de nieuwe wet is Jasper van Dijk van de SP. In het NOS Radio 1 journaal vertelt hij dat de wet hard nodig is. "De Kamer heeft eerst de sector zelf maatregelen laten nemen, maar dat bleek niet te werken. Wie nu op internet kijkt, ziet een woud aan tweedehands concerttickets," aldus Van Dijk.

Jasper van Dijk is één van de initiatiefnemers

Zo worden concertkaartjes voor The Rolling Stones voor 500 euro aangeboden, waar ze oorspronkelijk tussen de 100 en 200 euro kostten.

Averechts effect

Stefan Krawczyk van Ebay, onder meer eigenaar van Marktplaats, begrijpt dat de politiek iets wil doen tegen de woekerprijzen, maar vindt dat het probleem niet groter gemaakt moet worden dan het is. "Wij hebben zich op deze praktijken. Een gek kan vragen wat hij wil, maar hij krijgt het dan niet verkocht."

Ebay: "Prijslimiet werkt averechts"

Daarnaast zegt hij dat in Engeland, waar een prijslimiet voor de tickets is ingevoerd, de wet averechts werkt. "Daar zie je dat men via buitenlandse sites de tickets voor enorme bedragen aan de man brengt."

Ster advertentie
Ster advertentie