Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: overleven in Venezuela

foto: Bureau Buitenlandfoto: Bureau Buitenland
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: overleven in Venezuela

Venezuela is synoniem geworden voor schaarste en hyperinflatie. Edwin Koopman ging op onderzoek uit en reisde naar de hoofdstad Caracas. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Overleven in Venezuela
Lange rijen voor de winkel, lege schappen bij de supermarkt. Venezuela is synoniem geworden voor schaarste en hyperinflatie. Maar de Venezolanen zijn vindingrijk geworden om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Edwin Koopman reisde naar de hoofdstad Caracas en leerde de tips & tricks van het leven in een schaarste-economie. Hij vertelt hierover in Bureau Buitenland om 20.00 uur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jazzzangeres Greetje Kauffeld
Op 1 februari 1957 debuteerde Greetje Kauffeld als zangeres bij radio-orkest The Skymasters. Voor haar 40-jarig podiumjubileum is ze geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in 2014 kreeg ze de Edison Oeuvre Award toegekend. Intussen viert Kauffeld haar 60-jarig podiumjubileum met een nieuw album en een concerttour. Kauffeld vertelt hierover in Radio Kunststof om 19.00 uur.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Acht doden, tientallen gewonden en duizenden mensen die zonder elektriciteit en drinkwater zitten. Allemaal het gevolg van oplaaiend geweld in Oost-Oekraïne, in dit geval bij het stadje Avdiivka in de buurt van Donetsk. Dat nieuwe geweld kan wel eens gevaarlijker voor ons blijken dan we denken. Rusland-deskundigde Helga Salemon vertelt hierover in Radio EenVandaag:

Oplaaiend geweld Oekraïne gevaarlijk voor Europa

'Het is toch een andere cultuur.' Pieter Derks waarschuwt voor de 'yankee-tsunami' van vluchtelingen uit de Verenigde Staten

Ster advertentie
Ster advertentie