Binnenland

Podcast De Dag: Waarom profiteren winkelmedewerkers niet mee?
NOS

foto: ANP/NOSfoto: ANP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom profiteren winkelmedewerkers niet mee?

We horen voor het eerst sinds jaren weer positieve geluiden over (de meeste) winkels. Maar dat lijkt zich nog niet uit te betalen aan winkelpersoneel.

{podcast audio="49146" caption="De Dag: 1% loonsverhoging winkelpersoneel, hoera?" }

Mensen die in een winkel werken, krijgen een loonsverhoging van 1,03 procent, zo is geregeld in de nieuwe cao. In De Dag praten we met economieredacteur Nik Wouters en Jan Meerman namens de werkgevers verder: over hoe deze cao tot stand kwam, het belang van vakbonden en of er misschien nog meer in zit voor winkelpersoneel.

Verder in De Dag

Correspondent Mustafa Marghadi ging de afgelopen tijd op zoek naar migranten in Italiƫ. Hij vertelt hoe het land de stroom in goede banen probeert te leiden en hoe de autoriteiten de migranten behandelen.

En een luxe operagebouw nodig voor een uitvoering? In Den Bosch kan hoge cultuur ook gewoon buiten op een plein. Duizenden mensen genoten daar van Verdi's opera Un Ballo in Maschera. Een verslag van Martijn van der Zande.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie