Binnenland
NOS

Deze Dag Toen: Miljard views voor Gangnam Style

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Miljard views voor Gangnam Style

Iedere dag bericht het NOS Radio 1 Journaal over het nieuws, maar op sommige dagen zijn er nieuwsberichten die de geschiedenisboeken in gaan. Vandaag, op 21 december 2012, overschrijdt de videoclip van Gangnam Style op YouTube de grens van een miljard views.

De Zuid-Koreaanse artiest Psy behaalde in de zomer van 2012 pijlsnel wereldwijde roem met zijn nummer Gangnam Style. Het dansnummer werd gelanceerd in juli en zes maanden later was Gangnam Style al een miljard keer bekeken op YouTube.

Bij het nummer hoort een opvallend dansje, waarbij de danser net doet alsof hij op een paard rijdt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

K-pop

Popmuziek uit Zuid-Korea wordt ook wel K-pop genoemd. De muziek stond door Gangnam Style plotseling wereldwijd op de kaart. Er wordt veel aandacht besteed aan de muziekvideo´s die er meestal kleurrijk en gelikt uitzien.

Psy's danspassen in Gangnam Style bleken zo aanstekelijk dat grote namen als president Obama, VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Britse premier Cameron ze publiekelijk kopieerden.

Inmiddels heeft de video ruim drie miljard views. Het is niet meer de meest bekeken video op YouTube. Dat is Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee met 4,5 miljard views.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie