Binnenland

Hockeysters overtuigend naar goud in HWL

foto: GETTY IMAGESfoto: GETTY IMAGES
  1. Nieuwschevron right
  2. Hockeysters overtuigend naar goud in HWL


De Nederlandse hockeysters hebben na 2013 ook de derde en laatste editie van de World League gewonnen. In de finale versloegen ze gastland Nieuw-Zeeland met 3-0.

Oranje, dat de Black Sticks in de groepsfase met 4-0 had opgerold, wist in het slordige eerste kwart geen enkel gat in hun stugge defensie te vinden.

Oranje neemt afstand in tweede kwart

In het tweede kwart lukte dat beter. Sally Rutherford lag bij de eerste kans nog in de weg en de keepster mazzelde even later toen een tip-in net over haar doel zeilde.

Kort voor rust sloeg Oranje genadeloos toe; Kelly Jonker strafte het matig uitverdedigen van Nieuw-Zeeland af en maakte de 1-0. Kort daarna haalde Maria Verschoor doeltreffend uit met haar backhand.

De jeugdige formatie van bondscoach Alyson Annan hield na rust de druk erop en creëerde enkele goede kansen. Alleen Laurien Leurink vond van dichtbij het doel na een actie van Malou Pheninckx, die voorgaf vanaf de achterlijn.

Mooie cijfers

Vervolgens liet Nederland enigszins de teugels vieren en de Nieuw-Zeelandsen kwamen zowaar in de buurt van het doel. Ze kregen twee strafcorners, maar Josine Koning liet niet toe dat ze hun sportieve eer redden.

Oranje won in Auckland alle zes duels, maakte achttien doelpunten en kreeg er geen een tegen. De strafcorner was het enige minpuntje. Van de bijna dertig stuks werden er slechts drie verzilverd.

Ster advertentie
Ster advertentie