Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: liefdesrelaties van de toekomst en WK Voetbal

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: liefdesrelaties van de toekomst en WK Voetbal

Jort Kelder bespreekt polyamorie, Argos verdiept zich in de coldcase van de moord op Patrick en Radar Radio onderzoekt de regels rond zorgverzekeraars. Op het WK Voetbal barsten de achtste finales los. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1!

Liefdesrelaties van de toekomst

Het is een fenomeen dat vooral onder jongeren aan populariteit wint: polyamorie, het hebben van meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd. Denk nu niet dat het vrijheid blijheid is en je het bed mag delen met meerdere partners. Polyamoristen werken er hard aan om deze complexe relatievorm probleemloos te laten verlopen. Dr Linda Duits plaatst deze liefdesvorm in een breder perspectief: gaat het monogame huwelijk op de schop?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister vanaf 13.00 uur naar Dr Kelder en Co.

Achtste finales op het WK

Argentinië is toch doorgedrongen tot de achtste finales van het WK, waarin het vandaag Frankrijk treft. Les Blues hebben genoeg reden om zelfverzekerd de wedstrijd in te gaan: het Franse elftal heeft in 40 jaar niet van een Zuid-Amerikaans team verloren. Brengt het team met voetbalheld Messi daar vandaag verandering in? Luister vanaf 16.00 uur naar NPO Radio 1 en mis niets van de hoogtepunten van de wedstrijd!

Uruguay neemt het op tegen de regerend Europees kampioen. Uruguay heeft Luis Suarez, Portugal heeft Christiano Ronaldo. Wie helpt zijn team aan de overwinning? De landen die tijdens de laatste vier WK's de halve finales bereikten, wonnen allemaal hun laatste groepsduel. Uruguay won van gastland Rusland tijdens hun laatste groepsduel maar Portugal speelde slechts gelijk tegen Iran. Is dit een teken? Luister vanaf 20.00 uur naar NPO Radio 1 om op de hoogte te blijven.

De moord op Patrick

Patrick van der Bolt uit Heerlen werd op tweede kerstdag 2002 dood gevonden in zijn appartement. Van de moordenaar ontbreekt nog steeds elk spoor. De moord op Patrick is daarmee een coldcase. Argos volgt het spoor terug en reconstrueert de omstandigheden rondom de moord en de opsporing.

In deel twee van de serie aandacht voor de verdachte. Waarom was de ex van Patricks vriendin lange tijd de hoofdverdachte en volgens de politie de mogelijke moordenaar van Patrick? Bewijs dat hij degene was die met kerst in het appartement is geweest en Patrick vanachter heeft neergeschoten, is nooit gevonden. De vrienden van Patrick lijken meer te weten.

Luister vanaf 14.00 uur naar Argos.

Mogen zorgverzekeraars foto's opvragen?

Radar Radio geeft antwoord op de vraag of zorgverzekeraars foto's mogen opvragen van verzekerden die een bepaalde behandeling willen ondergaan. Moet je die foto opsturen? Verder: hoe kom je gezond terug van vakantie, de nieuwe woonverzekering van Centraal Beheer en mag je een printer retourneren?

Luister tussen 15.00 en 16.00 naar NPO Radio 1 of kijk mee via de livestream. Wil je meepraten? Stuur een berichtje via de NPO Radio 1 app of tweet met #Radar.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie