Binnenland
NOS

Verdachte aanslag kerstmarkt Straatsburg gedood

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verdachte aanslag kerstmarkt Straatsburg gedood

De verdachte van de aanslag op de kerstmarkt is bij een schotenwisseling door de politie doodgeschoten. Dat is gebeurd in de wijk Neudorf in Straatsburg. Daar liet hij zich na de schietpartij dinsdag door een taxi afzetten. Er is zeker drie keer geschoten bij de confrontatie.

Verdachte aanslag kerstmarkt Straatsburg gedood

"De dader is gevonden, niet ver van de plek waar hij heeft toegeslagen", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. De 29-jarige Cherif Chekatt hield zich volgens de Franse televisie verborgen in een pakhuis en was daar gezien door buurtbewoners die de politie daarover tipten.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Castaner zei dat een speciale politie-eenheid de verdachte om 21.00 uur op straat zag lopen. "De man voldeed aan het signalement dat van de verdachte was gegeven. Toen de agenten hem wilden aanhouden, draaide de man zich om en begon te schieten. De agenten schoten terug en daarbij is hij gedood."

Bekende

Eerder was er in de wijk Neudorf ook al een grote politieactie, die na twee uur werd stopgezet. Er werd niemand gearresteerd. Bij de aanslag op de kerstmarkt werden drie mensen doodgeschoten. Anderen werden gestoken met een mes. Van de gewonden liggen er een aantal nog in levensgevaar in het ziekenhuis.

Cherif Chekatt was een bekende van politie en justitie en stond bij de Franse inlichtingendiensten bekend als geradicaliseerd en gewelddadig. In Frankrijk, Zwitserland en Duitsland had hij in totaal 27 veroordelingen op zijn naam staan.

De kerstmarkt waar de aanslag plaatsvond gaat later vandaag weer open.

Ster advertentie
Ster advertentie