Binnenland
AVROTROS

Fred Teeven vindt de strafeis in zaak Richard De Mos 'pittig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fred Teeven vindt de strafeis in zaak Richard De Mos 'pittig'

"Je krijgt geen 22 maanden celstraf als je handelt in harddrugs", zegt Fred Teeven over de zaak-De Mos in MISCHA!. Hij noemt de strafeis voor Richard de Mos dan ook "pittig". "De Mos zegt zelf dat hij bezig was politiek te bedrijven. Er is een dunne grens tussen waar het strafbaar wordt en wat nog net kan, daarom is deze zaak interessant."

#204 - Fred Teeven - MISCHA!

Teeven, zelf werkzaam bij lobbykantoor Meines Holla & Partners en voormalig officier van justitie: "Ik vind dat je naar de persoon van de verdachte moet kijken. Dat geldt niet alleen voor mensen met een laag inkomen, maar ook voor mensen met een maatschappelijke functie."

Wat is corruptie?

"Misschien dient de zaak als voorbeeld. Wat is nou corruptie, en wat niet?", zegt Teeven. Die grens is dun. "Je moet het altijd uit kunnen leggen aan jezelf en in het openbaar. Als zaken sneaky gebeuren, ademt dat al niet iets goeds uit." Als je als lobbyist op bezoek gaat bij een Kamerlid of hoge ambtenaar moet je volgens Teeven van te voren helder zijn: "Hierover wil ik praten, dit is mijn klant en dit zijn de belangen."

#204 - Fred Teeven - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie