Binnenland
EO

Actievoerders willen wagens Formule 1 blokkeren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Actievoerders willen wagens Formule 1 blokkeren

Activisten zijn van plan om een menselijke blokkade te organiseren bij Noordwijk, ten tijde van de Grand Prix in Zandvoort. "We willen voorkomen dat die wagens over het strand gaan rijden", zei actievoerder Koen Zonneveld in Dit is de Dag.

Koen Zonneveld vertelt over de blokkade

Video niet beschikbaar

Onlangs bepaalden de gemeenteraden van Zandvoort en Noordwijk dat Formule 1-teams toestemming krijgen om een natuurgebied tussen de twee gemeenten te doorkruisen als het nodig is. De teams waar het om gaat, logeren in Noordwijk en willen, in geval van nood, over het strand naar Zandvoort rijden.

Natuurorganisaties zijn boos en komen met acties. Koen Zonneveld wil met honderden mensen voor de auto's gaan staan, zodat ze er niet door kunnen. "De bedoeling is dat we gaan staan bij de Langevelderslag in Noordwijk, dat is halverwege, en ook in Zandvoort voor de terugweg", vertelt Koen Zonneveld.

In de gemeenteraad van Zandvoort voerde ook Extinction Rebellion actie (Foto: ANP)

Schandalig

Martijn Hendriks van de Zandvoortse VVD heeft geen goed woord over voor de actie. "Schandalig", noemt hij het. "Er is een democratisch besluit genomen. Er zijn procedures hiervoor, daar is beroep en bezwaar tegen mogelijk. Deze actie is tegen de democratische orde om", aldus de VVD'er.

Boosheid om ontheffing voor Formule 1 in natuurgebied Zandvoort

Ster advertentie
Ster advertentie