Binnenland
NOS

Kamerleden willen harder optreden tegen afval Tata Steel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kamerleden willen harder optreden tegen afval Tata Steel

Het kabinet moet paal en perk stellen aan het gebruik van staalslakken, vinden Tweede Kamerleden.

Video niet beschikbaar

Staalslakken zijn een afvalproduct van Tata Steel in IJmuiden. Het is een grijs, steenachtig materiaal dat aannemers onder meer gebruiken voor het ophogen van wegen. Dat is goedkoper dan duur zand.

Uit recent onderzoek blijkt dat het afval risicovol kan zijn voor mensen en milieu. GroenLinks-PvdA, D66,BBB en de Partij voor de Dieren vinden dat het kabinet “te weinig doet met dat signaal”.

Tata Steel zegt dat de staalslakken geen afval zijn, maar een bijproduct dat niet schadelijk is voor de natuur als het op de goede manier wordt gebruikt.

In Eerbeek in Gelderland is een zonnepark gebouwd op de staalslakken. Daar wordt aangedrongen op strengere maatregelen, hoorde politiek verslaggever Marc Hamer.

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie