Binnenland

Podcast #DeDag: Waarom zou Engels het onderwijs verslechteren?

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Waarom zou Engels het onderwijs verslechteren?

Twee universiteiten en de onderwijsinspectie worden voor de rechter gedaagd vanwege het 'oprukkende Engels' in de collegezaal. De weerstand tegen de verengelsing van het onderwijs wordt door veel academici gesteund.

Carel Jansen, emeritus hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen, is one of them en vertelt waarom het onderwijs zou verslechteren door het Engels.

Verder deelt correspondent Suse van Kleef in deze podcast haar belevenissen aan de vooravond van het 'sprookjeshuwelijk' van de Britse prins Harry en Meghan Markle.

Ook spreken we met basisschoolleraar Paul Schmidt, die met ruim duizend kinderen gaat dansen op Thriller van Michael Jackson, de King of Pop die 10 jaar geleden overleed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie