Binnenland

De Dag: dagelijkse nieuwspodcast van NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. De Dag: dagelijkse nieuwspodcast van NPO Radio 1

Voor wie weinig tijd heeft om live naar de radio te luisteren, biedt NPO Radio 1 vanaf vandaag een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het nieuws.De Dag is de toepasselijke titel van deze nieuwe podcast.

"Deze podcast is ideaal voor mensen die de verdieping of achtergronden zoeken bij nieuwsverhalen op een moment dat het hen uitkomt: onderweg, tijdens het sporten, op het werk of thuis", aldus NPO Radio 1-coördinator Wim Eikelboom.

"De podcast is in opmars. Zes procent van de Nederlanders geeft aan afgelopen maand naar een podcast te hebben geluisterd, blijkt uit ons online luisteronderzoek. Wij verrijken met De Dag het aanbod voor eigentijdse nieuwsconsumenten.”

In de podcast maakt NPO Radio 1 vooral gebruik van de expertise van de eigen redacties van diverse omroepen. Bekende en minder bekende radiomakers met verstand van zaken geven uitleg bij actualiteiten in binnenland, buitenland of sport.

Gastheer van De Dag is Jurgen van den Berg, presentator van het NOS Radio 1 Journaal.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur nieuwe podcast klaar. Abonneren kan via iTunes, Stitcher, Soundcloud en op NPO Radio 1.

De podcast is een gezamenlijke van de NOS met de omroepredacties op NPO Radio 1 van KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL.

Vandaag in De Dag

- De watersnoodramp overleefd: Kees Slagter was veertien jaar toen Zuidwest-Nederland werd getroffen door de watersnoodramp. "De stank is me altijd bijgebleven. Rottende uien, kadavers die ronddrijven, ik krijg dat nooit meer uit mijn hoofd", vertelt hij in de podcast.

- De Russische olympische soap uitgelegd: De schorsing van 28 Russische sporters is weer ongedaan gemaakt. "Is dit nu hét onomstotelijk bewijs en wist Poetin hiervan?" NOS-sportjournalist Gio Lippens neemt je mee aan de hand door de soap die het inmiddels is geworden.

- Waterkraan Kaapstad verder dicht: "Als je iets langer dan drie minuten doucht, ben je al door je dagelijkse rantsoen heen", ontdekt NOS-correspondent Bram Vermeulen thuis in Kaapstad. Tot vandaag mochten inwoners 87 liter water per dag gebruiken, vanaf nu is dat nog maar 50 liter en op 16 april is het op. "Ik hoor om me heen niets anders dan water, water, water. Zuid-Afrikanen zijn echt aan het hamsteren geslagen."

Luister naar de eerste aflevering:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie