Naar homepage
Binnenland

Plunderingen door heel het land: 'Tegen 40 man tuig kan je je niet wapenen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Plunderingen door heel het land: 'Tegen 40 man tuig kan je je niet wapenen'

Je bent ondernemer, hebt al maandenlang de deuren moeten sluiten vanwege de coronacrisis en dan komen daar nu ook nog plunderingen in verschillende steden in het land bij. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Directeur van Ondernemend Nederland, Hans Biesheuvel vertelt erover bij Stax&Toine.

Biesheuvel heeft een paar nachten slecht geslapen van de gebeurtenissen door het hele land. "Het gaat door merg en been dat tuig van de richel dit ondernemers aan doet. Veel ondernemers zijn ontredderd die het over komt. Velen vechten al voor het voortbestaan door de coronamaatregelen. Dat komt ontzettend binnen."

Politieke steun

Vaak is een bedrijf de lust en leven van ondernemers, daarom hoopt Biesheuvel ook dat de politiek en verzekeraars de gedupeerden snel gaat ondersteunen. Verslaggever Roos Oosterbaan was in Den Bosch om te horen wat de relschoppers bij de ondernemers hebben aangericht:

De directeur van Ondernemend Nederland, Hans Biesheuvel biedt de getroffen ondernemers een luisterend oor. "Mijn advies is om advies te zoeken bij de lokale ondernemersvereniging, je moet het toch met elkaar doen. Ga ook in gesprek met de politie, kijk samen wat je kan doen om de zaak te beschermen."

Verzekeringswerk

Het Verbond van Verzekeraars heeft al uitgesproken dat ze barmhartig zullen kijken naar de vergoedingen. Biesheuvel vindt dat er niet alleen barmhartig, maar ook snel moet worden uitbetaald. "In coronatijd zitten veel ondernemers op hun tandvlees. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk ook je zaag weer opstarten."

De lokale politiek kan volgens Biesheuvel ook helpen ondernemers er weer bovenop te helpen. "Voor het rechtvaardigheidsgevoel van ondernemers is het belangrijk dat het tuig die dit heeft aangericht ook de rekening krijgt van dit alles." Om de winkel veilig te houden stelt Biesheuvel voor om informatie in te winnen bij de wijkagent. "Zij weten vaak tips te geven om de basisveiligheid te waarborgen. Maar tegen tuig dat met 40 man de winkel kort en klein slaat kan je je niet tegen wapenen."

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie