Binnenland
WNL

Hoofdredacteur AD Regio: 'Beelden aanslag Peter R. de Vries deel je niet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoofdredacteur AD Regio: 'Beelden aanslag Peter R. de Vries deel je niet'

Het nieuws van afgelopen week was de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Al snel na de aanslag circuleerden beelden van een gewonde De Vries op social media. Hierdoor kwamen ook de redacties van 'traditionele media' verzeild in de discussie om deze beelden te plaatsen of niet.

Video niet beschikbaar

'Dit doe je niet'

Paul van den Bosch, hoofdredacteur van AD Regio, is duidelijk over de kwestie: "Deze beelden plaats je niet", zegt hij in WNL Opiniemakers. Van den Bosch vindt het moeilijk om te verdedigen waarom er is gekozen om de beelden niet te plaatsen. "Ik heb er heel lang over nagedacht. Het lijkt alsof de maatschappij is verhard en de regulier journalistiek terughoudender is op dit gebied en dat heeft de rol van die laatste veranderd."

Invloed uitgevers

Oud-hoofdredacteur van De Telegraaf, Sjuul Paradijs, is kritisch op de uitspraken van Van den Bosch. "Ik snap heel goed als media besluiten om dit soort beelden te plaatsen. Maar wat ik kwalijk vind, is dat uitgevers er zich mee zijn gaan bemoeien." Volgens Paradijs hebben verschillende directies van uitgevers afgelopen week een mail naar de redacties gestuurd met het verzoek de beelden niet te plaatsen.

Twee verdachten

De Vries werd dinsdagavond neergeschoten nadat hij te gast was in RTL Boulevard. Sindsdien ligt de bekende misdaadjournalist in kritieke toestand in het ziekenhuis. De twee aangehouden verdachten, een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige Rotterdammer, blijven voorlopig nog in de cel.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie