Binnenland

Woonbond: huurders zijn volledig uit het lood geslagen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Woonbond: huurders zijn volledig uit het lood geslagen

[NOS] Als het aan de Woonbond ligt gaan de huren onder een nieuw kabinet met 10 procent omlaag. Volgens de Woonbond zijn de huren de afgelopen jaren zo sterk gestegen dat steeds meer huurders hierdoor in de problemen komen.

"Het is volledig uit het lood geslagen", zegt Ronald Paping is directeur van de Woonbond in het NOS Radio 1 Journaal. De inkomens zijn de afgelopen jaren met zo'n 10 procent gemiddeld gedaald en de huren juist met 15 procent gestegen. En dan zie je dat steeds meer mensen betaal problemen krijgen."

Er zijn hele scheve verhoudingen bestaan tussen kopers en huurders. "Waarbij de laagste inkomens vaak huurders zijn die veel slechter af zijn dat kopers op dit moment en ook veel meer betalen per m2."

Daarnaast moet er fors geïnvesteerd worden in huurwoningen. " De combinatie van wat we aan de ene kant allemaal moeten realiseren qua investeringen en aan de andere kant het verlagen van de huren, dat is een hele moeilijke. En daar moet ook de politiek wat aan doen. De verhuurdersheffing heeft gezorgd voor deze ontwikkeling", aldus Paping.

Ronald Paping legt uit met welke problemen de huurders aankloppen:

Woonbond over lagere huren

Ster advertentie
Ster advertentie