Achtergrond
AVROTROS

Gert-Jan Segers over lek formatie: 'Het helpt niet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gert-Jan Segers over lek formatie: 'Het helpt niet'

D66-leider Pechtold en Christen Unie-fractievoorzitter Segers zijn verrast over het uitlekken van het akkoord dat een nieuw kabinet geen verruiming van de regels rond hulp bij zelfdoding zal doen. Het AD kwam met dit verhaal nadat het inzage heeft gehad in een concepttekst van een nieuw regeerakkoord.

Segers van de ChristenUnie wilde niet inhoudelijk reageren op het lek, maar liet wel aan verslaggever Liesbeth Witteman weten: ''Het helpt niet.''

Ook Alexander Pechtold wilde niet uitgebreid reageren maar was duidelijk not amused. Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD, houdt de lippen stijf op elkaar. Hij zegt niet te weten wie er achter het lek zit. Buma van het CDA wil niet reageren. Wat dit doet met de formatie is niet duidelijk. Vanmiddag spreken VVD, CDA, D66 en ChristenUnie verder met elkaar over een te vormen kabinet.

Dat hier stevig over gesproken zal worden in het Johan de Witthuis staat vast. Politiek commentator Kees Boonman zal om 15.30 uur bij Radio EenVandaag verder ingaan op de stand van zaken rondom de formatie. Daarnaast gaat het EenVandaag Opiniepanel een flitspeiling houden onder haar leden. Gijs Rademaker geeft toelichting op het formatie-lek.

Ster advertentie
Ster advertentie