Achtergrond

Labour-bolwerk Erdington mogelijk slachtoffer van Brexit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Labour-bolwerk Erdington mogelijk slachtoffer van Brexit

Het kiesdistrict Erdington, een stadsdeel van de gemeente Birmingham, is al decennialang een sterk bolwerk van Labour. Onder invloed van alle problemen rond immigratie en de Brexit-beloftes die de Conservatieve Partij van Theresa May op dit punt gemaakt heeft, is het niet ondenkbaar dat de zetel na vandaag van kleur verschiet.

Instroom migranten

Het echtpaar Van Kesteren (met wortels in Nederland) woont al ruim veertig jaar in deze stad. In de afgelopen jaren zagen ze Erdington langzaam veranderen van oer-Engels in een stad met een hoge concentratie Poolse en Aziatische migranten.

"Veel mensen verwachten dat steun voor de Conservatieven de instroom van migranten drastisch zal verkleinen", zegt Kay van Kesteren. Zelf is ze daar helemaal niet zo zeker van: "De Brexit-plannen van May zijn op dit ogenblik nog zo vaag, dat daar amper iets over te zeggen is."

Brexit

Kay Van Kesteren moet zelf helemaal niets hebben van de Brexit. Zij en haar man stemden ‘stay’. Ze voelen zich Europeaan en verwachten van een vertrek uit Europa niets goeds. Hoewel ze graag alles zouden terugdraaien, zijn ze ook realistisch. Ze stemmen daarom vandaag niet voor de pro-Europese Liberal-Democrats, maar voor Labour. Daarmee hopen ze op een zachtere Brexit dan Theresa May en haar Conservatieven voor ogen hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie