Achtergrond

10 verhalen uit Langs de Lijn En Omstreken die je gehoord moet hebben

foto: twitter.com/LangsdeLijnEOfoto: twitter.com/LangsdeLijnEO
  1. Nieuwschevron right
  2. 10 verhalen uit Langs de Lijn En Omstreken die je gehoord moet hebben

[EO - NOS] Het was voor de vaste luisteraar van Langs de Lijn even wennen: in plaats van een uur louter sport tussen 22u en 23u is er sinds 1 januari liefst tweeënhalf uur zendtijd voor 'LdL' ingeruimd. Bij die Langs de Lijn voegde zich wat EO, onder meer voor de persoonlijke verhalen bij het nieuws.

Inmiddels bestaat de NOS/EO-samenwerking Langs de Lijn En Omstreken een jaar en zijn er al ontzettend veel onderwerpen de revue gepasseerd. Dit zijn tien van de hoogtepunten van het afgelopen kalenderjaar.

Zorgrobot Zora voor de klas

Steeds vaker staan er mechanische handen aan het bed in zorginstellingen. Toch is dat niet de enige plek waar die robothanden van pas kunnen komen. Zorgrobot Zora gaf begin dit jaar les aan leerlingen in Uithoorn en was daarover te gast.

Anja en Herman du-Bois

Herman du-Bois zat zeven jaar onterecht vast in de Puttense Moordzaak. In 2002 kwam hij vrij, maar afgelopen jaar werd hij toch weer vervolgd - dit keer in een drugszaak. Du-Bois kwam in zekere zin met de schrik vrij: wel schuldig, maar geen straf. In januari verscheen het boek 'Nooit meer hetzelfde', over de jaren die Anja du-Bois zonder haar man door had moeten brengen. In een openhartig gesprek vertelde ze, samen met haar man, wat de gevolgen waren voor hun leven samen. Luister hier dat gesprek terug.

Prince

Het was een bizarre avond, de sterfavond van Prince. Voor presentator en fan Jeroen Stomphorst, voor gast Remko Vrijdag - die nota bene over klavecimbels kwam praten - en voor de vele andere fans van het popicoon. Wilbert Mutsaers spoedde zich na het nieuws naar Hilversum om samen met zijn MOJO-collega Jan Willem Luyken een ode te brengen aan een van de grootste muzikanten ooit.

Jari Litmanen

De koele Finse spelmaker, het horen van wiens naam menig Nederlands voetbalhart sneller doet kloppen: Jari Litmanen. Hij was te gast naar aanleiding van zijn biografie en kreeg een liefdevol bericht van Louis van Gaal te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat en meer is hier terug te luisteren.

Natascha Kampusch

Natascha Kampusch bezocht dit jaar Nederland naar aanleiding van de verschijning van haar boek 'Tien jaar vrijheid'. Daarin gaat de nu 28-jarige Oostenrijkse uitgebreid in op hoe zij haar leven weer oppakte nadat ze was ontsnapt uit de handen van haar ontvoerder, Wolfgang Priklopil. Renze Klamer zocht haar op voor een bijzonder gesprek.

Olympische ouders

Natuurlijk, de aandacht ging na de Spelen vooral uit naar de vele medaillewinnaars. Maar er was ook oog voor de mensen die hen door dik en dun steunen, lief en leed met ze delen en bovenal duizend doden sterven van de spanning langs de kant: hun ouders.

Hier is het hele gesprek terug te luisteren.

Jörgen Raymann weet van geen ophouden

Jorgen Raymann borg zijn alter ego Tante Es op, kreeg de schrik van zijn leven door ziekte en zag een aanzienlijk deel van zijn spaargeld verdampen. Zijn nieuwe theatershow 'Zo kan t ook' vormt een nieuwe start. Daarom riep hij bij Langs de Lijn En Omstreken uit volle borst: "Je boy is back!"

Mijmeren over voetbal met Ruud Gullit

De voetbalminnende luisteraar van 'LDLEO' zal blij verrast zijn door het uur durende gesprek met Ruud Gullit. De voormalige topvoetballer kwam om zijn boek te promoten, maar deelde zijn visie op de voetballerij en sprak - ietwat terughoudend - over de korte flirt die hij met Oranje had. En mis de anekdote over Fabio Capello vooral ook niet..

De bijbel in twee uur

Cabaretier Remco Veldhuis heeft voor zijn nieuwe show - zonder Kemper - de bijbel in twee uur samengevat. Daarover was hij dan ook te gast en deelde hij de inzichten die hij er uit heeft opgedaan. "Waar wij vergeten bij stil te staan, is dat religie ooit is begonnen met een ordening te maken van wat goed en kwaad is. Als dát niet was gebeurd, waren we nog steeds bezig om elkaar de hersens in te slaan."

Start from Scratch

Het was het mediarelletje van december: DJ Jean die niet helemaal lekker uit de verf kwam bij RTL Live. Maar dat leidde alleen maar af van het feit dat hij er zat om een erg gaaf boek te promoten: 'Start from Scratch', over de Nederlandse wereldsterren in de dancemuziek. DJ Jean was er ook over te gast bij Langs de Lijn En Omstreken, samen met de schrijvers van het boek en een paar zeer getalenteerde DJ's die de tune van het programma ook nog eens onder handen namen.

Het hele gesprek is hier terug te luisteren.

Ook in het nieuwe jaar is 'Langs de Lijn En Omstreken' er iedere werkdag. Maandag van 21.30-23.00u, dins- t/m vrijdag van 20.30-23.00u.

Ster advertentie
Ster advertentie