Achtergrond
EO

James Bond aan het condoom, waarom niet?

foto: Foto: AFPfoto: Foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. James Bond aan het condoom, waarom niet?

Als James Bond een Heineken biertje kan promoten in Skyfall, dan kan ie toch ook wel es een condoom tevoorschijn toveren?

Video niet beschikbaar

Het is de hardop uitgesproken wens van Richard Zegers en zijn dochter Lara (16). Lara kijkt graag films, en omdat daar toch niet tegenop te roeien is, besloot Richard van de nood een deugd te maken. Hij sprak met Lara af dat ze samen alle Bondfilms gingen bekijken, maar dan wel alles turvend over het turbulente liefdesleven van de superspion.

Ze kwamen erachter dat James met 58 dames het bed deelde in de films, maar dat het gemiddelde aantal door de jaren heen wel daalde. Ook dat James veel te veel dronk in de films. Maar waarmee ze in het wetenschappelijk tijdschrift The Scottish Medical Journal vooral uitpakken is dat Bond nooit begint over voorbehoedmiddelen.

Skyfall

Lara en Richard zouden graag zien dat Bond safe sex in de product placing zou opnemen. Bond deed dat bij de laatste film Skyfall, waarin ie opzichtig met een flesje Heineken in beeld kwam. Dat kan toch ook met producten die een bepaalde levensstijl propageren?

Filmrecensent Ab Zagt ziet er helemaal niks in. James Bond is fictie, zegt hij. "Het is een mannensprookje. Een condoom hoort niet bij het karakter dat Bond speelt". De enige manier waarop het eventueel zou kunnen volgens Zagt is dat Bond zijn portemonnee laat vallen en dat er dan een condoom uit rolt.

Ster advertentie
Ster advertentie