Achtergrond
MAX

NPO Radio 1 valt in de prijzen: beste vormgeving én beste nachtprogramma

foto: Foto: NPO Radio 1foto: Foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 valt in de prijzen: beste vormgeving én beste nachtprogramma

NPO Radio 1 heeft de Radiofreak Award gewonnen voor beste vormgeving. Eerder vandaag viel de zender al in de prijzen, het NPO Radio 1-programma Nachtzuster won de award voor het beste nachtprogramma in het radioseizoen 2018/2019.

Luisteraars konden de afgelopen tijd op de site van RadioFreak stemmen op het radiostation dat volgens hen de beste vormgeving heeft. NPO Radio 1 kwam vervolgens als winnaar uit de bus.

"Normaal gaat het bij Radio 1 om de inhoud maar we krijgen nu een prijs voor de vormgeving die enigszins los staat van de inhoud maar wel een bepaalde sfeer uitstraalt", reageert zendermanager Laurens Borst.

Vormgever van NPO Radio 1, Hans van Raaij, ziet parallellen tussen de vormgeving bij popzender en nieuwszenders. "Wij raken aan nieuws dat aansluit bij onze luisteraars. Het pakket moet urgentie en actualiteit uitstralen en daarnaast warm zijn, niet oubollig en niet gaan vervelen. Die laatste zaken gelden ook voor een popzender."

Nachtzuster wint voor de tweede keer

Nachtzuster is een geliefd wekelijks nachtprogramma waarin luisteraars een vraag mogen stellen die door andere luisteraars wordt beantwoord. De presentatie is in handen van Astrid de Jong. Nachtzuster bestaat bijna 10 jaar op NPO Radio 1 en is een programma van Omroep Max.

Het is de tweede keer dat Nachtzuster de Radiofreak Awards wint. Eerder was Astrid de Jong met haar programma ook genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. De jury omschreef Nachtzuster als “een bruisend programma waarin het kan gaan over zoekrakende sokken, maar ook over serieuze vraagstukken.”

Astrid de Jong zei in Spreekbuis over haar programma: "Zelf vind ik het een prachtig format, waarin gewone mensen de kans krijgen hun ervaringen en kennis te delen, maar waarin ook gelachen en gehuild mag worden. Het is altijd bijzonder om te horen hoeveel gewone en ook bijzondere mensen de radio voor mij aanzetten ’s nachts."

RadioFreak Awards

De Radiofreak Awards zijn jaarlijkse radioprijzen in diverse categorieën. De nominaties worden vastgesteld door radiobazen van commerciële en publieke zenders.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie