Achtergrond
KRO-NCRV

Seks en leugens: vier redenen waarom Trump tóch het presidentschap waardig is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Seks en leugens: vier redenen waarom Trump tóch het presidentschap waardig is

Van zelf gedicteerde doktersverklaringen tot leugens rond de betalingen van zwijggeld aan een porno-actrice. De incidenten rond de Amerikaanse president Trump blijven zich opstapelen. Toch blijft hij vooralsnog stevig in het zadel zitten. Vier redenen waarom Trump volgens luisteraars van Stand.nl het presidentschap waardig is.

Video niet beschikbaar

1) It’s the economy, stupid!

Bill Clinton zei het al, het draait om de economie. En die bloeit op onder Trump. Nog nooit waren er zo veel minderheden aan het werk en er wordt veel olie geproduceerd. Daarom is het niet zo gek dat veel Amerikanen hem nog steunen, zegt onder andere Amerikakenner Victor Vlam.

2) Vredespresident

Trump is een straatvechter die zegt waar het op staat. Net als andere machthebbers spreekt hij onparlementaire taal en dat werkt, zegt luisteraar en communitylid Ad van Ekeren. "Trump pakt Noord-Korea aan en zorgt ervoor dat Saoedi-Arabië aan tafel zit met Israël." Wat Obama niet lukte lukt Trump wel, zegt Van Ekeren.

3) Privéleven is niet belangrijk

De kritiek op zijn gedrag is irrelevant, vindt luisteraar en communitylid Robert-Jan Stegeman. Ook op goede presidenten was volgens hem veel aan te merken. "Reagan en Bush jr. waren alcoholist, Kennedy en Clinton gingen vreemd." We onderschatten in Europa de daadkracht van Donald Trump, zegt Stegeman.

4) Trump is geen politicus

Het heeft geen zin om Trump te vergelijken met andere politici, vindt luisteraar en communitylid Marco Sanders. Hij ziet Trump als een 'selfmade man' die het land leidt als een bedrijf. Dat verdient volgens Sanders weliswaar niet altijd de schoonheidsprijs, maar Trump is dan ook geen standaard president.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie