Achtergrond
KRO-NCRV

Speciale Spraakmakers-uitzending over de positie van slachtoffers

  1. Nieuwschevron right
  2. Speciale Spraakmakers-uitzending over de positie van slachtoffers

Dinsdag 22 februari staat Spraakmakers (KRO-NCRV) geheel in het teken van slachtoffers. In een speciale uitzending praten we onder meer over de positie van het slachtoffer in Nederland en of onze samenleving te veel gericht is op het aanpakken van daders, in plaats van het helpen van slachtoffers.

Hans Faber

Te gast zijn onder meer Hans Faber, de oom van Anne Faber. Hij coördineerde het mediacircus namens zijn familie in de nasleep van de moord op zijn nichtje. Inmiddels helpt hij andere slachtoffers, nabestaanden en achterblijvers met zijn stichting 'Namens de Familie'.

In een bijzonder Mediaforum staan we met Gert-Jaap Hoekman (hoofdredacteur NU.nl) en Ingrid Spijkers (Omrop Fryslân) stil bij de bejegening van slachtoffers in de media. Ook kijken we hoe instanties zoals politie en justitie omgaan met slachtoffers en praten we over hoe ‘dadergericht’ onze samenleving is met Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland.

Dinsdag 22 februari is de Europese Dag van het Slachtoffer en Spraakmakers is te horen vanaf 09:30 tot 11.30 op NPO Radio 1. Kijk live!

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie