Achtergrond

Minister van Financiën Wopke Hoekstra houdt van boksen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Minister van Financiën Wopke Hoekstra houdt van boksen

Volgens een vriend die veel met de boomlange Wopke Hoekstra bokste, beschikt onze nieuwe minister van Financiën over zeer lange armen en maakt hem dat tot een moeilijk te bevechten opponent.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) is een sportman pur sang. Hij speelde fanatiek hockey bij HGC en Schaerweijde in Zeist, hij liep marathons, schaatste de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee en kan niet wachten tot de tocht der tochten zich in Friesland aandient. En hij kan ook een aardig partijtje boksen. Hoekstra begon achttien jaar geleden bij de boksschool van Radmilo Soda in Amsterdam en is daar altijd blijven trainen. Volgens een vriend die veel met de boomlange Hoekstra bokste, beschikt hij over zeer lange armen en maakt hem dat tot een moeilijk te bevechten opponent.

De afgelopen dagen betrad Hoekstra een andere arena: de Haagse. De kersverse minister beleefde zijn vuurdoop in de Tweede Kamer. Vanuit 'Vak K' ging hij met financiële woordvoerders in debat over het nationale huishoudboekje tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen. Het was voor het eerst dat een van de grote onbekenden van het nieuwe kabinet zo prominent in beeld kwam. Politiek commentator Peter Kee zag Hoekstra in actie en sprak veel vrienden en ex-collega's van hem om dit politieke portret te schetsen.

Ster advertentie
Ster advertentie