Achtergrond
AVROTROS

Maurice de Hond: 'Ik ben gecanceld en daar komt geen verandering in'

foto: Eigen beeldfoto: eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Maurice de Hond: 'Ik ben gecanceld en daar komt geen verandering in'

Sinds maart vorig jaar zien media hem niet meer staan, vertelt Maurice de Hond. Hij krijgt letterlijk geen enkele uitnodiging meer. En in tegenstelling tot de dagelijkse haat die hij op Twitter over zich heen krijgt, raakt dát hem wel.

#5 - Maurice de Hond - MISCHA!

Hij heeft het tijdens zijn carrière niet eerder meegemaakt. "En ik spreek me al sinds 1975 uit in het publieke debat." Hij verwacht dat daar geen verandering in komt. "Daar komen ze niet meer op terug. Ook als de coronacrisis voorbij is, verwacht ik niet dat de media aan zelfkritiek doen." In MISCHA! vertelt hij hoe zijn ouders hem hebben geleerd in zichzelf te blijven geloven en over het plichtsbesef naar zijn zoon Marc toe. Ook horen we zijn beste vriendin Hedy d’Ancona over zijn vasthoudendheid.

Geframed

Hij is zeer teleurgesteld over de traditionele media. "Ik had meer verwacht van journalisten en opiniemakers. Ik zie mensen door de mand vallen die ik hoog had zitten." De Hond refereert daarmee ook naar de media-aandacht die er is voor het boek De Deventer Moordzaak van Bas Haan, de film De Veroordeling en de podcast De Deventer Mediazaak van Annegriet Wietsma.
"Niemand van de traditionele media heeft mij na het verschijnen ervan iets gevraagd. Niemand is op mijn inhoud ingegaan. Ik ben totaal geframed."

Dagvaarding

De Hond laat het er niet bij zitten en zegt de makers van de film en podcast te dagvaarden. "De producten voldoen totaal niet aan de basale voorwaarden van een journalistiek product."

Luister hier het hele interview met Maurice de Hond terug.

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Gerelateerde podcast

De Deventer Mediazaak

De Deventer Mediazaak

Ster advertentie
Ster advertentie