Podcast
HUMANVPRO

Argos-podcast 'De Deventer Mediazaak' uitgeroepen tot beste podcast 2021

foto: BNR / Marijn Reichert
  1. Nieuwschevron right
  2. Argos-podcast 'De Deventer Mediazaak' uitgeroepen tot beste podcast 2021

De Deventer Mediazaak is een reconstructie van de mediastorm die ontstond na de moord op een rijke weduwe in Deventer in 1999. De serie is de grote winnaar bij Dutch Podcast Awards van BNR Nieuwsradio: Na de categorie 'verhalend' wint De Deventer Mediazaak ook de prijs voor de Beste Podcast van 2021.

Aflevering 1: De moord en de veroordeling - De Deventer Mediazaak

Podcastmaker en regisseur Annegriet Wietsma ontwart in de Deventer Mediazaak de kluwen van feit en fictie die ontstond na de gewelddadige dood van de weduwe Wittenberg in 1999. Journalisten, redacteuren van talkshows, opiniemakers, BN'ers en andere betrokkenen vertellen hoe ze onderdeel werden van deze mediadynamiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'De klusjesman'

De serie borduurt voort op het boek De Deventer Moordzaak; het complot ontrafeld van journalist Bas Haan. In de podcast is een belangrijke rol weggelegd voor Michael de Jong, die door de media verdacht werd gemaakt en bestempeld als 'de klusjesman'. Hij vertelt hoe de affaire zijn leven tot op de dag van vandaag bepaalt.

Naast de categorie 'verhalende podcast' zijn ook prijzen uitgereikt in acht andere categorieën. Deze winnaars maken allemaal nog kans op de titel 'Beste podcast van Nederland'.

Luister de Deventer Mediazaak hier terug, of via je favoriete podcast app.

Gerelateerde podcast

De Deventer Mediazaak

De Deventer Mediazaak

Meer journalistiek speurwerk?

Argos is het onderzoeksjournalistieke programma van de HUMAN en VPRO. Je hoort Argos om de week op zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur op NPO Radio 1. Terugluisteren kan via je favoriete podcastapp, of via de website van Argos. Volg Argos ook via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ster advertentie
Ster advertentie