Achtergrond
AVROTROS

Paul Haenen: 'Ook de hetero's moeten bij de LHBTIQ-letters!'

foto: Eigen beeldfoto: Eigen beeld
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Haenen: 'Ook de hetero's moeten bij de LHBTIQ-letters!'

Voor acteur en cabaretier Paul Haenen hoeft het niet zo nodig. De LHBTIQ+-beweging, de nieuwe regenboogvlag of de boten op de gaypride. “Ik ben er niet tegen, maar ik wil daar niet bij horen, ik wil helemaal nergens bij horen.”

#123 - Paul Haenen

Paul Haenen, ook bekend van zijn alter ego’s dominee Gremdaat en Margreet Dolman, vertelt in MISCHA! dat hij het gevoel heeft dat het wél van hem verwacht wordt. “Je voelt je bijna schuldig dat je het niet met enthousiasme omarmt.”

Alle letters verzamelen

Ergens bij moeten horen, hij moet er niet aan denken: “Daar word ik meteen misselijk van. Ik denk wel eens: Moet er niet weer eens een homomannenclub komen? Heel ouderwets. Of zou het niet leuk zijn als de hetero’s ook bij de letters komen? Dat iedereen erbij hoort. Dat zou nog weer leuker zijn.”

Onafhankelijk

Zendingsdrang heeft hij altijd al gehad, richtte zich als kind al op die andere wereld, de buitenwereld, vanwege "de benauwde sfeer die er thuis heerste en het feit dat ik sinds mijn zevende met mijn homoseksualiteit worstelde." Ook als cabaretier hecht Haenen veel waarde aan zijn onafhankelijkheid. Hij startte twee jaar geleden zijn eigen YouTube-kanaal - Betty Asfalt TV - en heeft sinds een paar weken zijn eigen podcast, Thuis bij Margreet Dolman. En samen met zijn partner Dammie van Geest heropent hij dit weekend Het Betty Asfalt Complex, het theater was de afgelopen twee jaar gesloten vanwege een verbouwing.

Luister hier het hele gesprek terug!

#123 - Paul Haenen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie