Achtergrond

'Ik wil niets liever dan monogaam zijn'

foto: Wat Jij!? (EO)foto: Wat Jij!? (EO)
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik wil niets liever dan monogaam zijn'

[EO - RAD1] Relatiecoach Cocky Drost zegt in de IGTV-aflevering over monogamie van het NPO Radio 1-Instagramprogramma Wat Jij!?, niets liever te willen dan monogaam te zijn. "We zijn niet goed in monogamie, maar ik merk in mijn eigen relatie dat naarmate het groeit en verdiept, ik niet meer anders zou willen." Maar is het wel vanzelfsprekend om jezelf je hele leven te binden aan één persoon of zijn we eigenlijk helemaal niet bedoeld om monogaam te zijn?

Iedere vrijdag gaan twee influencers met elkaar in discussie over een thema waar kijkers in aanloop naar het debat op konden reageren via stellingen op Instagram Stories. Cocky Drost ging dit keer in discussie met Marith Iedema, schrijfster van het boek (S)experimenteren. Marith zit zelf in een openhartige relatie en reageerde verbaasd op Cocky. "Ben je dan nooit benieuwd naar een ander, omdat je maar één ervaring hebt? Je kunt nooit vergelijken."

Vrijheid

Marith pleit voor meer vrijheid in relaties, en vindt dat monogamie ons wordt opgelegd door de maatschappij. "Het was vroeger ook heel praktisch, vanwege het erfrecht en de dodelijke geslachtsziektes. Maar het is inmiddels niet meer nodig, al wordt het ons nog wel door popliedjes en romantische films met de paplepel ingegoten."

Relatiecoach Cocky Drost verlangde tijdens haar relatie ook wel eens naar een ander, maar merkt in haar praktijk dat het veel gedoe oproept om elkaar de vrijheid te geven in een relatie. "Ik heb ook stiekem verlangd naar een ander. Maar vanaf het moment dat ik seks heb met een andere man, weet ik nooit meer hoe het is om alleen met deze man dit te hebben."

Wat jij!? kijken

Het Instagram TV-programma is te zien via de Instagram-app. Zoek dan op NPO Radio 1, via de Instagram-pagina van NPO Radio 1 of klik direct door naar de stories van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie