Achtergrond
EO

VVD spotje lijkt gekopieerd van de EO

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD spotje lijkt gekopieerd van de EO

Premier Mark Rutte adverteerde vandaag in het Algemeen Dagblad met een open brief aan alle Nederlanders waarin hij ons land vergelijkt met een 'broos vaasje.' Ook lanceerde zijn partij de VVD vanavond een bijbehorend tv-spotje wat wel heel erg lijkt op de ledenwerfcampagne van de EO van vorig jaar. Wat is hier gebeurd?

Heeft de VVD een EO-campagne gekopieerd?

“Wees blij dat als jullie iets goeds bedenken, dat het ook weer anderen inspireert. Het zou pas diefstal zijn als het spotje geheim zou zijn," zo reageert Mark Rutte in Dit is de Dag. Het team dat al heel lang aan het spotje werkte, was volgens hem geïnspireerd door verschillende spotjes van verschillende commerciële bedrijven, maar ook die van de EO. “Het is wel helemaal zelf gemaakt door de VVD,” volgens Rutte, en niet door een reclamebureau.

Alleen de boodschap van de EO is: “Het gaat niet om wat je doet, maar om wie je bent." De boodschap van de VVD is: “Leve de doeners.” Kijk en vergelijk:

Eo vs VVD spotje

Het hele spotje van de VVD:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het hele spotje van de EO -ledenwerfcampagne tijdens kerst 2017:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mark Rutte weigerde overigens in de uitzending van Dit is de Dag als goedmakertje lid te worden van de EO. "Ik ben al lid van de VPRO en ik wil niet vreemdgaan."

Luister het hele interview hier terug:

Heeft de VVD een EO-campagne gekopieerd?

Ster advertentie
Ster advertentie