Achtergrond
NOS

Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor jouw portemonnee? Je hoort het bij Prinsjesdag op 1

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor jouw portemonnee? Je hoort het bij Prinsjesdag op 1

Voor velen is Prinsjesdag dit jaar belangrijker dan andere jaren. De hoge energieprijzen en de inflatie houden de gemoederen al maanden bezig en we voelen het allemaal in de portemonnee. Het is de vraag wat het kabinet gaat doen aan de koopkracht van de bevolking. Welke maatregelen worden aangekondigd op Prinsjesdag om de koopkracht te stimuleren? Verschillende omroepen doen er dinsdag op NPO Radio 1 van 12.00 tot 19.00 live verslag van in Prinsjesdag op 1.

Het thema koopkracht zal gedurende Prinsjesdag op 1 vaak terugkeren. Bij NPO Radio 1 zit je dus goed als het over je portemonnee gaat, maar er is meer. Prinsjesdag 2022 markeert niet alleen de traditionele opening van het parlementaire jaar, maar ook de eerste begroting van het kabinet-Rutte IV. Daarnaast is prinses Amalia voor het eerst bij de ceremonie aanwezig, is er na twee coronajaren weer een rijtoer en wordt de troonrede voorgelezen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Programmering Prinsjesdag op 1

12.00 - 16.00 (NOS)

Vanaf 12.00 presenteert Lara Billie Rense (NOS) het eerste deel, bijgestaan door Haags verslaggever Wilco Boom. Er is een verslag van de rijtoer en ook de Troonrede en het aanbieden van de Miljoenennota zijn in dit blok te horen. In de studio wordt met gasten gesproken over thema's als schuldenproblematiek, bestaanszekerheid en armoedebeleid.

16.00 - 17.00 (AVROTROS)

Suzanne Bosman (AVROTROS) bespreekt met Joyce Boverhuis de resultaten van het EenVandaag-opiniepanel. Hoe kijkt Nederland aan tegen de koopkrachtmaatregelen? De economische duiding van Prinsjesdag komt van Martin Visser (Financiƫle Telegraaf), de politieke kant wordt geduid door Joost Vullings.

17.00 - 18.30 (NTR & NOS)

Vanaf 17.00 neemt Nadia Moussaid (NTR & NOS) het over met de laatste reacties uit Den Haag. Ook is er een terugblik op de troonrede en wordt de Miljoenennota behandeld.

18.30 - 19.00 (EO)

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge schuift aan bij Margje Fikse (EO) voor het laatste deel van Prinsjesdag op 1. De Prinsjesdagplannen worden doorgenomen met de minister. Ook Pieter Omtzigt is te gast dit halfuur. De directeur van het Nibud, Arjan Vliegenthart, bespreekt welke gevolgen de Miljoenennota heeft voor de consument.

Volg Prinsjesdag op 1 hier live vanaf 12.00.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie