Binnenland
WNL

Voorzitter Eerste Kamer: 'Blij dat Amalia voor het eerst bij Prinsjesdag is'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter Eerste Kamer: 'Blij dat Amalia voor het eerst bij Prinsjesdag is'

Kroonprinses Amalia zal dit jaar voor het eerst aanwezig zijn bij Prinsjesdag. Dat terwijl De Telegraaf afgelopen weekend meldde dat de kroonprinses en minister-president Mark Rutte ernstig worden bedreigd door de Moccro-maffia. "Over veiligheidsmaatregelen kan ik niets zeggen, maar het is geweldig dat Amalia er voor het eerst in haar leven bij is", zei voorzitter van de Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn vandaag tegen Sven Kockelmann in Sven op 1.

Tijdens Prinsjesdag is Bruijn voorzitter van de gezamenlijke vergadering van de Staten-Generaal. Voor het eerst sinds corona weer met alle gebruikelijke aanwezigen. En voor het eerst vanuit de Koninklijke Schouwburg, wegens de verbouwing van de Ridderzaal. Bruijn: "Bijna alles is klaar. Alle stoelen uit de Ridderzaal zijn overgebracht."

Westminster

Prinsjesdag komt dit jaar in een periode waarin de dat vorstenhuizen - door het overlijden van Queen Elizabeth - weer volop in belangstelling staan. "De verbindende kracht van tradities komt nu ontzettend naar voren in Engeland. Dat zie je ook bij Prinsjesdag", vindt de voorzitter van de Eerste Kamer.

Nu de miljoenennota voor de zoveelste keer is uitgelekt, wordt de vraag geopperd of de traditie dat het kabinet in de Troonrede pas alle plannen uit de doeken doet nog wel van deze tijd is. Jan Anthonie Bruijn is het daar niet mee eens: ''Het is belangrijk dat er een moment is dat het kabinet bij monde van de koning vertelt wat de plannen zijn."

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie