Achtergrond

Kritiek op 'belachelijk' artikel over Hilversumse Weinstein

foto: ANP / ETIENNE LAURENT / POOLfoto: ANP / ETIENNE LAURENT / POOL
  1. Nieuwschevron right
  2. Kritiek op 'belachelijk' artikel over Hilversumse Weinstein

[KRO-NCRV] De Nieuwe Revu oogst veel kritiek om een artikel over ‘de Harvey Weinstein van Hilversum’. In het tijdschrift verscheen vandaag een artikel waarin negen mensen uit de acteerwereld anoniem worden geciteerd, die allen spraken over een castingdirector die zich schuldig maakt aan seksuele intimidatie. Er wordt geen naam genoemd. De hoofdredacteur van Nieuwe Revu, Jonathan Ursem, gaf in het Mediaforum toe dat er ook geen wederhoor is gepleegd.

De negen acteurs, actrices en regisseurs die de Revu gesproken heeft, wilden niet met hun naam in het blad, vertelt Ursem. Omdat ze dat niet wilden, is ook besloten de dader geheim te houden. Maar de dader zelf bellen voor commentaar, heeft de Nieuwe Revu niet gedaan, bevestigt Ursem. “Ja… Dat was misschien beter geweest”, aldus de hoofdredacteur.

Bizar

Journalisten reageren zeer kritisch op het artikel. EO-prominent en Mediaforum-lid Andries Knevel: “Dit is belachelijk! Je gaat toch wel hoor en wederhoor toepassen?” Hij vindt de uitleg van Ursem ‘bizar’. Ook Nieuwsuur-presentator en –verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal is ontdaan: op Twitter noemt hij het gesprek ‘krankzinnig’.

Volgens Ursem ‘weet iedereen in Hilversum om wie het gaat’. In het Mediaforum bleek dit echter niet het geval: presentatrice Ghislaine Plag weet namelijk niet wie het is. Andries Knevel, al decennia in Hilversum, ook niet, al heeft hij wel een vermoeden: “De naam die ik in mijn hoofd heb hoorde ik wel rondzingen op de redactie”, stelt hij.

UPDATE: Na de uitzending Twitterde Jonathan Ursem dat hij wel het bedrijf van de castingdirector heeft benaderd. Wat de reactie van het bedrijf was, is niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De naam van de castingdirector is ook niet bij de schrijver van dit artikel bekend.

Bekijk hier het hele Mediaforum, ook over de JFK-documenten, de MH17 en de bordesfoto:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie