appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Zo ving Peter Klaver de ontsnapte nandoe langs de N201

Dierenambulance de Ronde Venen / Amstelland
vrijdag 6 september 2019 | EO | Guido van Dijk

Dierenarts Peter Klaver ving maandag een ontsnapte nandoe langs de N201 bij Mijdrecht. De loopvogel zorgde al twee weken voor gevaarlijke verkeerssituaties in het dorp. In Langs de Lijn En Omstreken liet Klaver zien hoe je zo'n beest vangt.

De ontsnapte nandoe

Het beest ontsnapte twee weken geleden uit een hok en liep vrij rond in de buurt van Mijdrecht. De eigenaar wilde het beest niet gelijk vangen, maar de politie dreigde het dier te doden als het niet gevangen werd. En toen kwam dierenarts Peter Klaver in beeld.

Verdoving

Klaver had  zijn verdovingsblaaspijp meegenomen naar de studio om te laten zien hoe hij de nandoe heeft gevangen. "Ik had gericht geschoten op de bovenbenen. Ik had gehoopt dat het beest zou gaan slapen, maar hij was een beetje gestrest. Alsof 'ie tien biertjes ophad, zo waggelde hij door de wei."

Klaver heeft een blauw been aan de actie overgehouden. "Ik was onder de indruk. Het beest was redelijk goed verdoofd, maar toch bleef hij schoppen."

Het gaat goed met de nandoe, het beest is inmiddels weer terug bij de eigenaar.

Luister het hele gesprek met Peter Klaver hier:

Peter Klaver ving een nandoe langs de N201

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1