appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'We mogen trots zijn dat zo veel kinderen hun nek hebben uitgestoken voor klimaat'

ANP
vrijdag 24 mei 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

"Eigenlijk wil je niks liever dan dat kinderen zich druk maken om het klimaat." Dramadocent Mark Boode biedt vanmiddag namens Teachers for Climate een petitie aan met honderden handtekeningen van leraren die klimaatspijbelaars steunen. 

Mark Boode: duurzaamheid moet worden verankerd in het onderwijs

"Ons belangrijkste doel is duurzaamheid verankeren in het onderwijs", zegt Boode. Op dit moment hangt het af van de leraar of leerlingen onderwezen worden over duurzaamheid. "Belangrijk is dat er op een goede, objectieve manier gediscussieerd kan worden over het klimaat op scholen."

Vanwege het frame van linkse indoctrinatie groeit Teachers for Climate minder snel.

Mark Boode

Teachers for Climate wil vooral dat kinderen goed voorbereid worden op de toekomst door ze voor te lichten. Scholieren laten al van zich horen door de stakingen, de docenten mogen volgens Boode best wat meer doen. "Wij mogen wel wat meer ballen tonen."

Linkse indoctrinatie

Boode wilde eigenlijk samen met een bèta-docent naar Spraakmakers komen, maar hij kreeg niemand mee. "Ze zeggen: ik voel me niet veilig om dit te doen op de radio. Je wordt weggezet als linkse indoctrinant."

Hij doelt daarmee op het 'meldpunt linkse indoctrinatie' van Forum voor Democratie. "Vanwege het frame van linkse indoctrinatie groeit Teachers for Climate minder snel." 

Mark Boode: duurzaamheid moet worden verankerd in het onderwijs

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1