appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast #DeDag: Zelfs landbouw en voedselhulp samen voeden Zuid-Sudan onvoldoende

ANP/NOS
dinsdag 29 mei 2018 | NOS | Redactie

Vorig jaar was de situatie al slecht in Zuid-Sudan en nu dreigt een nieuwe hongersnood. Kathelijne Schenkel van vredesorganisatie Pax is net terug uit het land. "Er is nauwelijks landbouw mogelijk en ook voedseldroppings bieden onvoldoende hulp. Bij waterpunten is zo weinig water beschikbaar dat er bewakers nodig zijn om conflicten te voorkomen."

Verder in #DeDag krijg je een lesje wilde dieren spotten en vertelt lector Urban Intelligence Paul van de Coevering waarom de provincie en stad Utrecht hun plannen voor een metropoolregio maar beter kunnen afblazen. "Utrecht als metropoollocatie op de kaart zetten, is in onjuiste verhoudingen denken."

Om dit Souncloud track te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Waarom Utrecht geen metropool moet worden l Hongersnood in Zuid-Sudan l Wild spotten vanuit huis

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1