appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Máxima: 'Groningen een coole stad'

ANP Foto
vrijdag 27 april 2018 | AVROTROS | KRO-NCRV | NOS | Radio 1 redactie

Het interview die je wist dat zou komen: Dionne Stax sprak het koningspaar! De koning is verbaasd dat zijn vijf jaar koningschap zo snel voorbij zijn gegaan. Koningin Máxima: "Groningen is echt een coole stad".

De koning sprak vandaag met gedupeerden van de aardbeving. "De bewoners willen erkenning, ze willen veiligheid en ik denk dat de goede gesprekken hier, die ik ook de afgelopen 5 jaar hier heb gevoerd ook echt een mogelijkheid hebben, om te laten zien hoe belangrijk is dat we daar met z'n allen als heel Nederland aan moeten werken". 

Houten jubileum

Maxima over het houten jubileum, 5 jaar Koning en Koningin. "Het is zo snel voorbij gegaan. Heel veel hoogtepunten en heel veel werk. We hebben veel gezien. Veel met mensen gedeeld (...) op naar wat de gezondheid ons toelaat." De Koning vervolgt: "het is elke dag een feest om te mogen doen, om voor Nederland op pad te mogen zijn. Soms mensen met verdriet, soms mooie dingen". Máxima sloot af: "Groningen is echt een coole stad".

Commentator Hans van Bree op NPO Radio 1: "Je hoort dat het snel is gegaan, dat hoorde ik ook toen ik met mijn boek bezig was. Het is snel gegaan. Het gaat over verbinden. Aandacht geven en luisteren. Hij is er voor alle Nederlanders".

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1