appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Syrische media: luchtmachtbasis Homs bestookt met raketten

AFP
maandag 9 april 2018 | NOS | Redactie

Het militaire vliegveld T4, of Tayfur, bij de Syrische stad Homs is bestookt met raketten. Volgens de Syrische staatstelevisie zijn er acht raketten neergehaald. Er zouden meerdere doden en gewonden zijn.

In Syrische media wordt gesteld dat de Verenigde Staten achter de raketaanval zitten, maar het Amerikaanse ministerie van Defensie ontkent dat. President Trump dreigde gisteren dat het Syrische regime "een hoge prijs" zou moeten betalen voor een aanval met gifgas, zaterdag in de stad Douma.

Rebellen Syrië verlaten Douma

Onduidelijk

Vorig jaar april bestookten de Amerikanen een Syrische luchtmachtbasis met Tomahawk-raketten als vergelding voor een aanval met chemische wapens op de stad Khan Sheikhoun.

Wat er in Douma precies is gebeurd is nog altijd onduidelijk, omdat het niet door onafhankelijke bronnen valt te controleren. Syrië en zijn bondgenoot Rusland spreken tegen dat er een aanval met gifgas is geweest.

Aftocht

Gisteravond begonnen de Syrische rebellen in Douma aan hun aftocht na het bereiken van een akkoord met Rusland. De Russische militaire politie gaat Douma binnen als de strijders weg zijn. Dat kan wel een paar dagen duren, want de verwachting is dat duizenden van hen zullen vertrekken uit Douma.

Als ze weg zijn is heel Oost-Ghouta in handen van het Syrische leger. Strijders die achterblijven zullen niet worden vervolgd

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1