Binnenland
WNL

Drie aanhoudingen voor liquidatie broer kroongetuige Mocro-maffia

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie aanhoudingen voor liquidatie broer kroongetuige Mocro-maffia

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. Dat meldt de politie.

Reduan B. werd donderdagochtend geliquideerd in Amsterdam-Noord. Zijn broer, Nabil B. legde een week daarvoor een verklaring af tegen de zogenoemde Mocro-maffia. Het is voor zover bekend de eerste keer in Nederland dat een familielid van een kroongetuige om het leven wordt gebracht.

“Dit is heel voortvarend”, zei misdaadverslaggever Wouter Laumans in het radioprogramma WNL Op Zaterdag. “Gisterochtend werd bekend dat ze een haarscherpe foto hadden van de verdachte. Iedereen vroeg zich af waarom die foto’s niet zijn verspreid. Dat was dus omdat de politie al hartstikke goed zicht had op wie die verdachte was.”

Een van de verdachten kon worden geïdentificeerd aan de hand van DNA-sporen op de plaats van het misdrijf. De gevonden sporen kwamen overeen met een profiel in de DNA-databank. Deze 41-jarige man kon vrijdagavond worden aangehouden.

Vannacht werd een tweede verdachte aangehouden op de Rijksweg A13 ter hoogte van Rijswijk. Het gaat om een 34-jarige man. Vanmorgen werd ook een derde verdachte aangehouden in het Westland. Dit betreft een 31-jarige man. Zij worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan de liquidatie. Over hun achtergrond wil de politie nog niets kwijt.

Ster advertentie
Ster advertentie