Binnenland
NOS

Van Kraftwerk tot First Aid Kit: de leukste herinneringen aan 50 jaar Paradiso

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Kraftwerk tot First Aid Kit: de leukste herinneringen aan 50 jaar Paradiso

"Er hangt een magische sfeer en er hebben magische bands gestaan", zo wordt poppodium Paradiso omschreven in een podcast van Met het Oog op Morgen. Paradiso bestaat dit weekend vijftig jaar en daarom blikken we met bekende Nederlanders terug op een halve eeuw muziek in het voormalig kerkgebouw.

Zes gasten delen hun mooiste concerten en fijnste herinneringen aan Paradiso. De gesprekken zijn eerder dit jaar als serie uitgezonden in Met het Oog op Morgen en nu gebundeld in een podcast die wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Zo horen we hoe Joost Belinfante (C.C.C. Inc.) al in het openingsweekend op de planken van Paradiso stond en doet columnist Nico Dijkshoorn uit de doeken dat hij zijn haar zwart verfde toen hij voor het eerst naar Paradiso ging.

Hoe wat waar?

De podcast over 50 jaar Paradiso is uitgegeven als extra aflevering van Het beste uit het Oog. De aflevering is te beluisteren via iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts. Vergeet je niet te abonneren!

Voormalig programmeur Jan Willem Sligting kijkt terug op de keer dat David Bowie naar Paradiso kwam.

"Het was het eerste optreden van een echt grote artiest die naar Paradiso kwam. Wat me nog erg is bijgebleven is dat hij gewoon aanschoof bij de productievergaderingen."

David Bowie in Paradiso in 1989 (ANP)

Schema

01:01 Nico Dijkshoorn (Driver 8 – R.E.M)

07:59 Annemieke Schollaardt (My Silver Lining - First Aid Kit)

11:51 Jan Willem Sligting (Fame – David Bowie)

16:15 Giovanca (This Woman's Work - Maxwell)

22:40 Yuri Honing (The Model - Kraftwerk)

28:10 Joost Belinfante (Is That All – C.C.C. Inc.)

Ster advertentie
Ster advertentie